Open Dag Texel Airport

Open Dag Texel Airport

Op 11 mei 2019 vindt van 11.00 tot 16.00 uur op Vliegveld Texel een Open Dag plaats.

Alle Texelaars en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij alle bedrijven op het vliegveld. In het restaurant liggen flyers met uitleg over de deelnemende bedrijven en organisaties, welke op Texel Airport aanwezig zijn.

Sinds vorig jaar is Texel Airport eigenaar van het airportrestaurant alsmede acht hotelstudio’s. Maak kennis met het vernieuwde De Vlijt met koffie en gebak of een heerlijke lunch.

Bij de Zweefvliegclub Texel kunt u kennis maken met het (motor)zweven. De leden vertellen u graag meer over hun hobby en het is ook mogelijk om zelf een vlucht te maken.

Het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel heeft afgelopen winter de collectie opgeschoond en is een bezoek meer dan waard.

In de hangaar van Vliegtuigonderhoud Texel kunt u een kijkje nemen in de wereld van de techniek in de kleine luchtvaart. Tevens staat het aerobatic toestel van Dutch Rush Aerobatics met piloot Frank van Houten daar. Hij vertelt u graag meer over de kunst van het vliegen met een Sukhoi.

Het luchtfotografiebedrijf Flying Focus heeft een Open Hangaardag, ingang aan de Postwegzijde, met expositie van fraaie foto’s en presentatie van alle uitgaven zoals kalenders en boeken. Tevens zijn de drie vliegtuigen van het bedrijf te zien.

Het Paracentrum Texel en het rondvliegbedrijf Tessel Air verwachten een drukke dag met veel parachutisten en vliegen. Wellicht wilt u zelf ook wel uit een vliegtuig springen of een rondvlucht maken over Texel en langs de Wadden?

Het is ook mogelijk in groepjes de verkeerstoren te bezoeken als het vliegverkeer dit toelaat.
Ook kunt u een kijkje nemen in de grote hangaar van het vliegveld en bij de twee brandweerauto’s.

Speciaal voor deze dag komt Noordzee Helikopters Vlaanderen met een Search & Rescue helikopter van Den Helder naar Texel. De heli kan bezichtigd worden tot 14.00 uur.

Voor de kinderen is een springkussen aanwezig.
De Open Dag wordt georganiseerd door:

• Texel Airport NV
• Paracentrum Texel
• Tessel Air
• Airportrestaurant De Vlijt & Studio’s
• Vliegtuigonderhoud Texel
• Zweefvliegclub Texel
• Flying Focus
• Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel
• Dutch Rush Aerobatics

Tags: , , , , , , , , ,