Historisch Weekend 2018

Historisch Weekend 2018

In 2018 is er uiteraard weer een Historisch Weekend in Den Helder.
Het evenement is op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Als speciaal thema voor deze 22e editie in 2018 is gekozen voor Simca, Talbot en Chrysler. Oldtimer automobielen en klassieke schepen uit alle andere landen zijn natuurlijk ook ruimschoots aanwezig.

Het Historisch Weekend in 2017 had als thema Militair en was met 18000 bezoekers, mooie inzendingen, veel publiciteit en geen incidenten een groot succes.

Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De voormalige werf van de Koninklijke Marine bestaat in 2018 al 203 jaar en heeft terecht sinds 2004 de status van Rijksmonument.

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek, met jaarlijks gemiddeld 25.000 bezoekers. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

Algemene informatie http://www.historischweekend.nl

Tags: , , , , , , , , ,